2014. december 08. 18:20 - cherrypen

Barát vagy ellenség az idő?

Ezt a kérdést forszírozom már napok óta. Mindenki azzal jön, az idő mindent megold. De nekem ez csak azt jelenti, hogy megtanít elfogadni egy olyan dolgot, amit nem akarok elfogadni. Pontosabban nem is megtanít, hanem belekényszerít. Mert mit tudsz tenni? Vagy felvágod az ereidet, vagy vársz...

De mire kell várni tulajdonképpen? Egy új szerelemre? Vagy elfogadni, hogy vége? Vagy átlátni a miérteket? Vagy mindez egyszerre?  Pár hónap múlva tudni fogom a választ, de az még olyan sok idő.

ido.jpgSzóval, míg mindenki szerint megold mindent az idő, szerintem kínoz. Mert, amikor egy-két nap telik el, akkor ott legbelül olyan, mintha csak külön töltenétek egy hétvégét. Ő elutazott a nagyszüleihez, amíg én a szüleimet látogatom meg. A belsőm azt hiszi, nyugi, úgyis találkoztok nemsokára. Aztán eltelik egy hét. Akkor már kezd a belső frusztráció megjelenni. Nem érti szegény, hol van az, amit évekig megkapott. Éhezik. Aztán, amikor már hetek telnek el, akkor szinte majd éhen hal. És kezdi érzékelni, hogy itt bizony nem jön az éltető erő, ha csak nem más táplálék után néz. Az viszont nem olyan könnyű. Nehéz hozzászokni a szikkadt kenyérhez, mikor hónapokon vagy éveken keresztül kaviárt kapott. Persze, volt egy-két böjtölős nap, de lehetett tudni, hogy egyszer megint kerül kaviár az asztalra.

Biztos vagyok benne, hogy megint kapok majd belőle, de most jó pár napig, hétig, hónapig, akár évig is szikkadt kenyeren élek majd.

Vagy mégsem?

Végülis, ha megcsinálom bundás kenyérnek, akkor még akár új ízt is kipróbálhatok. De nehéz beletenni a forró olajba azt a szikkadt kenyeret. Mert akkor valami új jön. Azt meg bármennyire is szereti az ember, éppen ugyanannyira fél is tőle.

Tudom, hogy lesz bátorságom bundás kenyeret csinálni, sőt, az is lehet, hogy pirítós lesz belőle. Csak nehogy a kenyerem odáig szikkadjon, hogy a kukába végzi...

Szóval, figyeljetek oda Ti is! Ez az egész, ami most velem történik egy hatalmas lecke. Meglehet, ha nem történik az, ami történt, akkor sosem jövök rá arra, amire ez alatt az egy-két hét alatt jöttem rá. Arra, hogy nem is volt minden olyan tökéletes, mint hittem.

Időnként tedd fel magadnak a kérdést! Elég az, amiben vagy? Mivel lenne kicsivel jobb, vagy több? Ha rájöttél, üljetek le, és beszélgessetek róla! Mindketten! Változtassatok! A változás jó! És ha apránként nem változtattok, akkor egyszer egy hatalmas változásban találod magad, ami viszont nem lesz olyan jó!  Sőt, baromi rossz lesz. Azt meg ki akar magának?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cherrypen.blog.hu/api/trackback/id/tr296967879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscle Car · http://mydailyadvice.blogspot.hu/ 2014.12.27. 12:56:23

Rengeteg klisével találkozik az ember rögös útján párkapcsolatok terén. Egyet megtanultam a mostanra 6 kredites tárggyá vált leckékből, hogy a te példádból más csak az alapokat tudja átültetni.
Mindenkinek már ízlése van, ez más kifinomultságú kapcsolatot jelent. Ha csak magamból indulok ki eddig egy csúnya kifejezéssel élve "evolúciós fejlődést,görbét" ír le a kapcsolatnak nevezett együttlét. Legyen az négy majdnem sablonos év vagy három eszméletlenül izgalmas hónap, amikor reményeid esetleges elvesztése miatt képes vagy három napra kiutazni a világ másik pontjába csak hogy lásd a másikat.
Ami az utolsó padlóra esés után történik az aggyal azt maximum 2 hónap után tudja feldolgozni a józan ész. Azt, hogy most elértem a görbe azon részét ahonnan nincs tovább fejlődés, csak finomhangolások léteznek. Mert ha többre vágynék akkor az már "túl kifinomult" lenne, nem tudnám azt minden nap fent tartani, de rosszabbat sem szeretnék, mert az meg engem nem tenne boldoggá. Így csak a másikat tenném tönkre.
Ezen a ponton válik a történet kínossá, mikor tudod hogy mit szeretnél, de olyan nincs, vagy olyan mint a villámcsapás, egy helyben állva is több esélyed van rá mintha egész életedben azt keresnéd.
Itt nyitva marad a történet, részemről. Egyenlőre. Aztán majd az idő vagy megoldja, vagy nem...
Kíváncsi vagyok hogy "azóta" hogy látod a dolgot.
Még valami. A kaviár után még a pirítósnak készített kenyér is száraz lesz. Ha valami ez után megmozgat, az kaviár lesz pezsgővel. Vagy annál komolyabb.

cherrypen 2015.01.04. 11:27:33

Hú. Megütötte a fülemet az a mondatod, hogy tudod, hogy mit szeretnél, de olyan nincs... Én még hiszek a mesékben. Bár csalódott voltam, és most egy újabb okom van annak lenni "vele" kapcsolatban ( mindjárt írok róla... ) mégis hiszek! Hit nélkül semmi nem ér semmit.

Muscle Car · http://mydailyadvice.blogspot.hu/ 2015.01.04. 11:32:34

mielőtt leírnád, az hogy tudom mit szeretnék az csupán annyit jelent hogy tudom mik az irányvonalak. Tudom mit keresek egy Nőben. Az egyetlen dolog amit nehéz elkerülni, hogy a többi vágyad is beleképzeld az illető személyiségébe. A legtöbb csalódás emiatt ér. Amikor azt hiszem hogy ő az de nem csak azokat a dolgokat képzeltem bele amit egy "nekem optimális" kapcsolat adhat.
süti beállítások módosítása