2015. január 04. 12:10 - cherrypen

Offline is online

Unaloműző. Legtöbbször ezt a választ kapom arra a kérdésemre, hogy miért Tinderezik valaki.

Tegnap 10 lánnyal buliztam. Kisebb "közvélemény kutatást" tartottam, ki van fent rajta. A legtöbben fent vannak. Legyen 25 éves vagy 35 az illető. Egy egyszerű kérdést tettem fel: minek? És jött az egyszerű válasz: mert elütöm vele az időt.

De nem ez az első társkeresőkről folytatott beszélgetésem a héten. Az egyik rokonom, aki már, mondjuk úgy, túl van a zeniten, amikor meglátott, épp egy randinak nem nevezhető találka után itthon, csak annyit mondott: Hú, Te azért egy elég dögös lány vagy. Erre önbizalomtól dagadva azt válaszoltam: igen, tudom. DE! Mégsem...

És akkor támadt a nagybátyámnak egy ötlete! Regisztráljak az elittársra! És egy 60 éves férfit kellett arról meggyőznöm, 25 évesen, hogy nem szeretnék. Naiv lennék, ha azt hinném, nekem ennél több kell?

Valószínűleg igen, mert azt sem gondoltam volna, hogy a volt párom, akivel nem egészen egy hónapja ment szét a kapcsolatunk, ott ékeskedik a tinderen. Arcon csapás. De ő figyelmeztetett! Még a legelején. " Ne ruházz fel olyan tulajdonságokkal, amikkel nem rendelkezem." Igaza volt. Azt gondoltam, őszinte. Azt hittem, amikor egy hónappal ezelőtt azt mondta, nőre nem tud most nézni, őszinte volt. Ennek ellenére valószínűleg az unalmát most ő is éppen azzal űzi el, hogy mégis csak azt teszi. Nem vagyok álszent, tudom, hogy nem epekedik utánam még hónapokig, évekig, mert mindketten tudtuk, hogy elvált a közös út. De az, hogy én azt feltételeztem róla, ő nem él az internet adta lehetőségekkel, megint csak egy naiv, tévhit volt. 

Azt viszont még mindig nem tudom feldogozni, hogy ennyire unatkozna több ezer ember? Vad idegenek életébe kukkantanak bele, és az ő életükbe is vadidegenek látnak bele. Az egyik barátnőm azt mondta nekem (lelkes tinder felhasználó), hogy ez más, mint a többi társkereső, mert itt a rendszer kidobálja Neked a pasikat/csajokat. Ez szuper! Szóval a "rendszer" választ Neked párt. Így már nem kell megerőltetned magad még amiatt sem, hogy belemenj egy olyan csevegésbe a társkeresőn, ami eleve halálra van ítélve.

Az egyik lány tegnap erre azt mondta, ha unatkozol: olvass! De nem! Mert az nem olyan izgalmas, mint "felruházni idegen embereket olyan tulajdonságokkal, amikkel nem rendelkeznek." A másik pedig az, hogy ne adj Isten, akkor még Magaddal kell foglalkoznod. Az pedig ijesztő. Mert akkor egyedül vagy, magányos vagy. Mekkorát tévednek, akik ezt hiszik.

offline.jpgMekkorát fejlődne a világ, ha az a sok ember, aki a telefonját nyomkodja éjjel-nappal, tanulna, olvasna, kirándulna. Sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb emberek lennének, mint így, ennyi elutasítás és sikertelen próbálkozás után. Komolyan akkor vagyok kívülálló, ha leülök egy társasághoz és "offline vagyok? Ciki ma már "csak" offline lenni?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cherrypen.blog.hu/api/trackback/id/tr197040121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őajani 2015.01.04. 22:42:59

De, hát Szandi, már én is találkoztam veled Badoon vagy Twoon! Azokat miért nem ítéled el?

Őajani 2015.01.04. 22:45:14

És nem ér azt írni, hogy azok másmilyenek, meg csak kipróbáltad őket! (:
Mindannyian tudjuk előre, hogy ezek randi alkalmazások.

cherrypen 2015.01.05. 20:21:36

@Őajani: Kedves Őajani! Valóban. Badoora azért regisztráltam még vagy 5 évvel ezelőtt, mert naívan azt hittem, lehet ott nyelvet tanulni.( spanyol) Lehetetlenül kis naiv voltam, de talán megbocsátható bűn :) Aztán rájöttem, hogy nem lehet. Soha nem találkoztam (volna) onnan senkivel. A Twoo fogalmam nincs micsoda. Én biztos nem vagyok fent rajta...
Egyébként elfogadom, ha fent van valaki, nincs vele bajom, van olyan barátnőm, aki ott "találkozott" a vőlegényével. Csak ki kellett magamból írnom a csalódottságomat. És attól, mert elfogadom, még nem szeretem. A facebookban sem szeretek mindent, de már az életem része.
süti beállítások módosítása